23 Δεκεμβρίου , 2010

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝ/ΤΩΝ

Κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και στην ομοσπονδία των κωνσταντινουπολίτικων σωματείων ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιος  Κουμουτσάκος, πραγματοποιήθηκε από ομάδα μελών του Συλλόγου μας επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες μεταξύ 6 και 8 Δεκεμβρίου 2010.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Έλληνες Ευρωβουλευτές, οι οποίοι ανέλυσαν την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και προέβησαν σε εκτίμηση της καταστάσεως σχετικά με τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Επίσης κατά την παραμονή μας στις Βρυξέλλες, δόθηκε η ευκαιρία της συναντήσεως εκπροσώπων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. με τον Πρόεδρο της Ομάδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph DAUL, την Πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας κα Τhelene FLAUTRE και το μέλος της Γενικής Διεύθυνσης Διεύρυνσης κ. Χρ. Μακρίδη οι οποίοι ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα χρονίζοντα προβλήματα του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως.

Στις εν λόγω συναντήσεις από πλευράς Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών συμμετείχαν οι κ.κ. Θεμ. Παχόπουλος, Αντ. Λαμπίδης και Γεωρ. Λεύκαρος.

Την 8ην Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε σε αμφιθέατρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ημερίδα που διοργανώθηκε από τους ευρωβουλευτές κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και κα Μαριλένα Κοππά με θέμα: «Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης: Χθές-Σήμερα-Αύριο». Κατά την εν λόγω εκδήλωση ομιλητής εκ μέρους του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών ήταν το διοικητικό μέλος αυτού κ. Αντώνιος Λαμπίδης.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του εκπροσώπου του συλλόγου μας στην αγγλική γλώσσα επισυνάπτεται στο παρόν δελτίο τύπου.

ΟΜΙΛΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 08.12.2010

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ