19 Νοεμβρίου , 2013

Ενημερωτική εκδήλωση για το “Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013”

Logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

4 Νοεμβρίου 2013

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013» που διοργάνωσαν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, είχε σαν θέματα της την ευρωπαϊκή ιθαγένεια ως παράγοντα διαμόρφωσης ταυτότητας και τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 και ως ευκαιρία για την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας διαλόγου.

Κεντρικός ομιλητής με θέμα «Ευρωπαϊκή ιθαγένεια και ευρωπαϊκή ταυτότητα» ήταν o κ. Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκησης Επιστήμης στο ΕΚΠΑ και επίσης μίλησαν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή σφαίρα δημόσιου διαλόγου» και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, με θέμα «Η θεσμική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές του 2014».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών κ. Αντώνης Λαμπίδης, ο δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Κώστας Ασκούνης, και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Αργύρης Περουλάκης.

Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, με παρεμβάσεις και ερωτήσεις του κοινού.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Έτος Ιδρύσεως 1928

Δημοσθένους 117, 176 72 Καλλιθέα

Τηλ.: 210 951 7072 Φαξ 210 959 8967

www.cpolitan.gr

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ