8 Οκτωβρίου , 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εν όψει της αξιολόγησης της τουρκικής Εθνικής Έκθεσης για την εφαρμογή του Συμφώνου Ανθρωπίνων και Πολιτικών Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της 142ης Συνόδου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στις 14 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2024, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, ως Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών,  υπέβαλε την συνεισφορά του στην εν λόγω Επιτροπή.

Στο υποβληθέν κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στις συνεχιζόμενες  και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής Μειονότητας και των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία. Συμπερασματικά, επισημαίνεται ότι διαχρονικός στόχος όλων των τουρκικών κυβερνήσεων είναι ο πλήρης αφανισμός της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία.

Η επί σειρά δεκαετιών ενεργός συμμετοχή του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στις Συνδιασκέψεις των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη και προβολή σε διεθνές επίπεδο των ζωτικής σημασίας θεμάτων που αφορούν στην αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας και των Θρησκευτικών Ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Το πλήρες κείμενο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (The Constantinopolitan Society) έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Βάσης Δεδομένων του ΟΗΕ

https://tbinternet.ohchr.org/_layouts/15/treatybodyexternal/SessionDetails1.aspx?SessionID=2737&Lang=en

Κεφάλαιο: Türkiye -> Info from Civil Society Organizations (for the session) -> The Constantinopolitan Society

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ